Kaffekurs i Malmö

En glad deltagare skrev skickade detta till oss. Vi blir mycket glada och vill självklart dela med oss!

Hej på er!

Vill tacka för att jag fick chansen att gå kaffekursen på citukajen igår och även lämna en liten hyllning till era anställda Daniela och Alex! De gjorde ett kanonjobb och intryck!


Har du missat våra kaffekurser?
Följ länken och se var vi håller nästa i en stad nära dig!
http://www.barista.cc/o.o.i.s/99


/Cajo


Vinnaren från Malmöfestivalens tävling...

...i samarbete med Rättvist Handelsforum. Grattis till Therése Ehrnstén som blev vinnare av en kaffekurs i Malmö!

Hon svarade rätt på frågan om vad som händer varje gång man fikar med Baristas stammiskort, det vill säga att Barista ger måltider till barn i Etiopien, samt en vinnande slogan:

Fika Rättvist med ett stammiskort från Barista
och dagens svältande barn i Etiopien kan bli de sista!


Så sant som det är sagt(/skrivet)!

/Cajo

Nyhet - även för större barn!

Kravmärkt ekologisk äpplejuice på ingång. Finns redan i de flesta av våra coffeeshops!


Sakta men säkert mot en hållbar framtid...

/Cajo

God kritik från våra kaffeutbildningar

En av deltagarna sände Lars ett mail. Sånt gillar vi på Barista Fair Trade Coffee!


Hej Lars,
Jag och T gick kaffeutbildningen igår i Nacka. Ville bara skriva ett par rader och tacka för en mycket trevlig kväll.

Man blev både inspirerad och informerad. Mycket trevligt. Kommer absolut att rekommendera kursen till vänner och bekanta. Det märktes verkligen att du trivs med det du gör och det gör att det blir riktigt bra. Jag tycker i Sverige är vi alltid snabba på att klaga när vi blir missnöjda men kanske inte lika duktiga på att ge pos.feedback när vi blir nöjda.

Tack ännu en gång och lycka till med framtidensutmaningar
kaffehälsningar
Cheers
/S & T
PS: Vi låg vakna halva natten men det var dert värt.. jag känner mig fortfarande lite speedat!!Tack S & T, hoppas speeden lagt sig och ni börjat brygga kaffe istället!
/Cajo


Barista byter startsidor på kontoret

för en god sak kolla in http://www.godstart.se/

Vem kan tjäna in mest pengar?

/Cajo

Barista byter startsidor på kontoret

för en god sak kolla in http://www.godstart.se/

Vem kan tjäna in mest pengar?

/Cajo

Umeå

Förra veckan stack jag upp till Umeå för att hålla en kaffekurs och för att coacha Saras personal lite. Oerhört positivt med fullt antal deltagare på kvällen. Teori om Kaffehistorik, ursprungslära, blandningar/singlar osv osv...
Med nöjda deltagare plockade vi ihop och avslutade dagen. Nästa kursdatum spikat till den 5/10 så kila in och anmäl dig!
Under onsdagen så var det coaching i högsta grad. Verkligen kul att se hur mycket vissa kan utvecklas som baristor på så kort tid. Träna på espresson, träna på mjölken och träna träna träna på hället... Om och om igen..
Kvällen fortsatte sedan i kaffets tecken och på agendan stod koppning. Hade plockat med mig diverse singlar upp och roddade iordning det direkt efter stängning. Från friska syrliga smaker till lite tyngre jordiga och med personer som för första gången tog koppningsskeden i handen och sörplade så var succén ett faktum!
Torsdagen spenderade vi på universitetet i Umeå. Lagom till terminens början så kör man ett event som kallas "student i centrum". Ett ypperligt tillfälle för lokala företagare att få vara med och visa upp sig för nya studenter. Och självklart skulle vi vara på plats! Med morotskakor, white tiger, ubuntu och information om oss själva nådde vi ut till över 1000 studenter på dryga 4 timmar. Som student är man ju även intresserad av bra priser, och vår studentrabatt på 10% var ju knappast något undantag!
Efter det var det dags för mig att avsluta min Umeå-vistelse. Något jag med gott samvete kunde göra. Med personal som håller kaffeflaggan högt och med ett Umeå med en aning mer kunskap om vad man är bra och inte!
Go Ume!
Lars

RSS 2.0