Miljövänligt stammiskort

I de flesta kredit- och betalkort används ett mycket billigt material som kallas PVC, polyvinylchloride. Tillverkningsprocessen av PVC sägs frigöra flera miljöfarliga ämnen, som även kan vara skadliga för människan. Många stora företag bla IKEA, Nike och Microsoft försöker ständigt fasa ut användandet av PVC i deras tillverkning.

Vi på Barista vill också ta det säkra före det osäkra. Därför är våra stammiskort gjorda av PET, polyethylenterephtalat. Detta är för tillfället det mest miljövänliga material till plastkort som finns på marknaden. Det kostar runt 30% mer i tillverkning, men det tycker vi att det är värt!

Kom in och ladda på ditt stammiskort kostnadsfritt på din närmsta Barista fair trade coffee.


Läs mer om vem som hjälpte oss tillverka kortet på:
http://www.oberthurcs.com/

Mer skolmat åt barnen i Etiopien!

I dagsläget har Barista tillsammans med sina kunder när de har använt sitt stammiskort för köp på caféerna gett 9 168 måltider till barn i Etiopien. Fler måltider kan det bli!

Läs mer om Stammiskortet här: http://www.barista.cc/o.o.i.s/98

Smoothieförsäljning på stan

Vad gör man inte för rädda Sundsvallsbor från solsting?
Jo, istället för att låta kunderna komma till oss så kommer vi och iskalla smoothies till dem.Björn i högsta hugg och bästa leendet!

Ulf Lundell gillar Baristas kaffe

Kändisspot idag på caféet i Sundsvall. Rockkungen Ulf Lundell besökte Barista, köpte kaffe, berättade att han gillade stället och undrade om efterfesten hölls här. Givetvis Uffe, säger vi och hoppas att han och alla Sundsvallssbor kommer till Baristafesten som varar till 05.00 i morgon bitti.

Barista i Sundsvall rapporterar

De flesta i personalen är på plats, installerade i sina boendeformer, och väl inarbetade med kaffemaskinen. Solen skiner och idag börjar festen på allvar. Den nya smoothisen är prepparerad för sampling ute på stan. En liten väntan tills dess att alla människor hinner komma tillbaka från stranden och bege sig ut på torget. Nu powernap, sen uppladdning, snart kör vi!

RSS 2.0