Summering Etiopien...

Tillbaka i Sverige igen efter en grym resa! Om man skall börja där vi slutade sist så fortsatte vi skumpa runt på små vägar för att leta kaffe! Vi besökte en rad coop/gårdar och dessvärre var vi i slutet av skörden men fick ändå se en hel del! Efter vår roadtrip i Yirgacheffe och Sidamo begav vi oss till Addis igen och koppade i 2 dagar, besökte grymma restauranger och hade det mest bra... Sammanfattningsvis är vi alltså nöjda och hann både besöka våra skolprojekt som vi har med FN och våra cooperativ och dessutom skratta en massa :-)

Besök med FN på en av de skolor vi stödjer.Njuter på verandan, Arragesh Lodge.Arragesh Lodge... Peace & Harmony!

Schysst regn och åska på väg.

Koppning. Sorterar lite...Koppning.
This is the shit!

What happend?! VI hade stora planer pa intensivt bloggande men vi visste da inte om att internetet var lika langsamt har som i Sverige for 15 ar sedan... ett par ganger om dagen har vi kampat for att fa upp en bild eller ett inlagg men nu slutligen efter ett par timmars frustration kommer en kort story fran senaste dagarna>
Land rovern parkerade utanfor vart falfardiga hotell i dammiga Addis... Inser ganskja snabbt att vi ar 6 personer men det endast finns plats for 5. Gott, da har vi en 10 timmars resa i en svettig bil pa skumpiga dirtroads sittandes halvt i knana pa varandra... men som tur var byggdes bilen om lite sa vi fick till ett extra sate i bagaget. Tur vi gillar varandra! Efter ex antals sovande timmar kom vi fram till ett lunchstalle dar vi kom pa den smarta ideen att smaka lite ratt kott, hmmm.... Ta seden dit vi kommer tankte vi. Ack sa dumt det blev. M fick de sjukaste magkramperna och N den losaste magen... Skam den som ger sig. Tappra, utan naring satte vi oss anda "gladeligen" i den kokande bilen och skumpade ivag pa de sma vagarna. Upp och ner i djupa halor och slalom mellan kossor, getter och sega asnor. ... Fortsattning foljer, nu ska vi koppa!


Morgonkaffe

Natten på Amsterdams flygplats är nu avklarad.
Nina tuggade choklad och tittade på film medans jag pluggade in Ipoden och somnade redan klockan 20,00. Fascinerande att man kan sova 11 timmar sittandes i en fåtölj. Nu har vi precis druckit vårt morgonkaffe på Starbucks. Ett besök på en Starbucks ingår av någon anledning när man är på en internationell flygplats. Kanske lite för att det är enkelt, man behöver inte bli besviken då man heller inte förväntar sig något. Croissanten var dock fin.

Maria & Nina


Etiopien nästa!
Här och nu börjar lite av en drömresa.
Att som kaffeälskare få resa till Etiopien, kaffets ursprungsland, är stort. Känns nästan overkligt att vi om något dygn befinner oss på ett kaffeplantage i östra Afrika. Mäktigast är känslan av att vi kommer träffa dem som odlar, skördar, processar och sorterar de kaffebär som sedan rostas innan de slutligen bryggs till det kaffe som dagligen ger mig ett lyckorus och en känsla av tillfredsställelse. Lära oss mer om det hantverk de utför.
Nina och jag har tidigare tillsammans besökt ett plantage i Honduras men det här kommer bli något extra.
Dessutom är vi som reser ett skönt gäng och för oss alla är kaffe en stor del av livet.

Det här kommer bli riktigt bra!

Maria

RSS 2.0