Nytt godis i kvarnarna!

För två veckor sedan stod koppning på schemat och målet var att hitta lite nya spännande singlar till våren och sommaren. Koppningsbordet hos Johan & Nyström var laddat med spännande grejer och efter ett par timmars koppande var vi nöjda. Vi lyckades hitta vad vi ville och välkomnar nu våren med öppna armar!

De sista kilona av vår single, Silcho från Sidamo i Etiopien används just nu. Vi lämnar därefter Etiopien för ett slag och beger oss istället till grannlandet Rwanda. Här vid sjön Kivu i västra Rwanda växer det kaffe vi under våren kommer använda till espresso och brygg. Får jag locka med ett mjukt och fruktigt kaffe med drag åt klementin, kanderad citron och karamell! Mums... 

När vi njutit färdigt av vår single från Rubavu i Rwanda beger vi oss västerut över Atlanten till Peru. Från Peru har vi riktigt spännande grejer på G! Vi har köpt ett antal småloter från dalarna Tambopata och Inambari, norr om sjön Titicaca i Puno i sydöstra Peru. Kaffet är ifrån en lokal tävling där bönder från olika kooperativ har tävlat i att framställa det bästa kaffet. Varje lot är på 3 säckar (180 kg), förutom från den bonde som vann förra året – som lärt sig en del – där är det 8 säckar. Skall bli fantastiskt kul att få presentera detta kaffe längre fram... den som väntar på något gott!

Medans vi njuter av kaffet från Peru plockar vi även in en riktig bubblare... Låt mig presentera en fantastisk natural från kooperativet Hama i Yigacheffe i södra Etiopien. Ett sött och fruktigt kaffe med härliga toner av röda bär som jordgubbar. Ett riktigt sommarkaffe enligt mig. Det vattnas nog i munnen på de flesta när de hör den beskrivningen! 
Carro, på Götgatan i Stockholm använde detta kaffe i sin signaturdrink under semifinalen i Barista Cup och gissa om det var uppskattat! Hon presenterade det i en drink tillsammans med saften från kokta, färska jordgubbar och passionsfrukt. Så gott! Hennes egna signaturdrink kommer du kunna inta på vår uteservering på Götgatan i sommar, härligt!

Givetvis kommer du som alltid kunna njuta av vår espresso blend och press blend...Kommentarer
Postat av: Lars Pilengrim

Åh nu var det dags att bjuda sverige på smaksensationer! Och vem

Kan motstå sig dricka vara singlar efter att ha sett eskil aka "Charles" på bild styra upp koppningar?!

2009-03-21 @ 19:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0