Mattias på andra plats i Barista Cup!!!

Semifinalen och finalen i Barista Cup, De svenska Espressomästerskapen och del av världsmästerskapen under Specialty Coffee Association gick av stapeln i Nacka Forum i Stockholm i måndags och tisdags. 

 

Vi hade TVÅ baristor med i semifinal, Carro från Götgatan i Stockholm och Mattias från Citykajen i Malmö. Först ut i semifinalen var Carro som gjorde en fantastisk presentation men gick dessvärre över tiden och blev diskad... Hon var dock grym! 

Mattias gick ut som sjua och satte även han en kanon presentation. Imponerande att han behöll ett sådant lugn och vilken latte Art!! Bra musiksmak har han också :-) Starkt jobbat!

Mattias gick vidare till final på tisdagen och med samma sköna attityd gjorde han även här en fantastisk presentation! 

Fest och prisutdelning på kvällen på Tvålpalatset och vi satt alla spända i väntan på resultatet. Slutligen, Mattias blev TVÅA!!!!!!! Otroligt bra och starkt jobbat. Att bli tvåa är stort och vi är så stolta över Mattias och Lars som coachat honom! 

 

Så här såg resultatet ut...

Vinnare med titeln ”Årets Barista 2009”: Mattias Björklund från da Matteo i Göteborg tog hem segern i Barista Cup 2009. Sänds till VM i Atlanta USA.

Med motiveringen:
"Årets Barista levererar ett personligt framträdande och en engagerad presentation med smakerna i centrum".
2:a Mattias Johnsson från Barista Fair Trade Coffee - Malmö

3:a Pernilla Gard från da Matteo - Göteborg.

 

Koppnings SM ägde rum under finaldagen och Sveriges bästa koppare skulle koras. Här gäller det att på tid smaka av kaffe och bestämma vilket kaffe av tre som är annorlunda. Två är alltså samma... Klurigt.

 

Lars (vår Barista coach) och Maria (grundare och delägare) gick vidare till final! En svår final och med hård konkurrens slutade Lars TVÅA och Maria TREA! Bra jobbat och även det imponerande!! 

 

Ett grymt Barista Cup för oss på Barista och härligt att få visa att vi är att räkna med! 

 

 


Kommentarer
Postat av: Malin

GRATTIS GRATTS till alla framgångar =) Tosse, jag är stolt!

kramar från Malin (lkpg)

2009-03-20 @ 13:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0