Kaffeturné i Umeå!

Idag begav jag mig norrut för en liten kaffeturné och då med Umeå i siktet. Började med lite kaffesnack med personalen och vidare över till provsmak av vår kommande singel från Rwanda. 
Anders "Mr Syrup" Carlsson dök upp i rätt ögonblick för att få vara med på en presskanna och några fina shots på FB80:n. Något vi snabbt kunde konstatera (som vissa av oss såklart redan visste) var att kaffet är fantastiskt! I båda bryggmetoderna. Riktigt kul helt enkelt och kommer nog bli en riktig hit runtom i barerna! 

Sedan under kvällen körde vi vår första kaffekurs inom Barista Fair Trade. Kunder har fått möjligheten att köpa presentkort till nära och kära eller bara hoppa på och anmäla sig! Med minimalt antal deltagare körde jag och Sara (manager här i Umeå) igång den första i steget av utbildningar, Basic. 
Först ut lite grundläggande kaffeteori. Planta till kopp, kort om rostning, singlar/blandningar och så vidare. Oerhört intresserad och fascinerad publik vilket givetvis är positivt! 

Vidare fick deltagarna en stund att känna på maskineriet och både brygga och skumma lite. Slutligen en del fina kaffedrycker som ställdes upp på baren! 

Kort summerat kan vi säga att vi tagit ett första viktigt steg i rätt riktning för att erbjuda våra kunder mer kunskap inom ämnet!

Härefter följer kurser i övriga städer och först ut är Stockholm nu på onsdag och torsdag! Återkommer förhoppningsvis med lite bilder då också! 

Gott skott!
Lars

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0