Dag 2

Idag var det dags för WBC att äntligen dra igång. 19 tävlande från alla delar av världen och först ut var Taiwans representant. Inspirerande att se! 
Livesändningarna är i full gång och hittas på www.worldbaristachampionship.com. 
Fick även möjlighet att smita in på mäss-området och säger bara det, det är gigantiskt! Skall bli oerhört kul att få knalla runt där i dagarna..

För vår del idag så innebar sedan förmiddagen en jakt på råvaror. Lite citrongräs och andra ingredienser till signaturen som skulle inhandlas. Fick heta tips om att Whole Foods skulle kunna ha det vi sökte och mycket riktigt. En oerhört välsorterad butik med enormt utbud av ekologiska produkter. Allt från papaya till spareribs...

Sedan tillbaka för att flytta ner Mattias prylar till tävlingsområdet. Porslin,trasor,brickor etc etc. 
Nu hade även Hasse dykt upp med lösningen på elproblemet. (230V-110V) Han hade byggt eget för att kunna plugga in Mazzer kvarnen i de amerikanska anslutningarna med. Funkade självklart felfritt! Hasse har koll!

Näst på agendan hade vi vår inbokade tid på Counter Culture så dit bar det av. Plockade med oss lite kaffe med olika rostdatum för att försöka komma underfund med vilket som lämpar sig bäst för lördagen. Espresso efter espresso och slutligen klarhet i det hela. Har själv inte varit med hemma i Göteborg men på de andra låter det som att kaffet bara smakar än bättre på denna sida atlanten. Mer beloya fruktighet dyker upp i koppen. Positivt! 

Imorgon spinner vi vidare här i Atlanta och återkommer då med än mer info. Men man kan enkelt säga att Mattias är fokuserad och känns stabil inför sitt gig på lördag. 

LarsKommentarer
Postat av: maarit

Kul att du har det bra

2009-04-17 @ 17:12:49
URL: http://lokgboken.blogg.se/
Postat av: maarit

Ha en bra dag

Ma&pa

2009-04-17 @ 18:01:45
URL: http://lokgboken.blogg.se/
Postat av: maarit

2009-04-17 @ 18:02:29
URL: http://lokgboken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0